2019. január 9., szerda

Donald Trump elnök 2019. január 8-i beszédének leirata


Donald Trump elnök 2019. január 8-i beszédének leirata

Amerikai polgártársaim! Ma este azért szólok magukhoz, mert déli határainkon egyre súlyosabb humanitárius és biztonsági válság van.

Minden nap vám- és határrendész tisztviselők kerülnek szembe illegális bevándorlók ezreivel, akik országunkba akarnak bejutni. Nincs elég hely a fogva tartásukhoz, és nem áll módunkban azonnal visszaküldeni őket származási országaikba.

Amerika büszkén üdvözli a törvényes bevándorlók millióit, akik gazdagítják társadalmunkat és hozzájárulnak nemzetünkhöz. De minden amerikait sért az ellenőrizetlen, illegális migráció. Megterheli a közkiadásokat és csökkenti a munkalehetőségeket és béreket. Ez a legsúlyosabban az afroamerikaiakat és a spanyol amerikaiakat érinti.

Déli határunk jelenleg egy csővezeték, melyen illegális kábítószerek – közöttük meth, heroin, kokain és fentanil – hatalmas mennyisége áramlik át. Hetente 300 polgártársunk hal meg csak a heroin miatt, melynek 90 %-a a déli határon át jutott ide. Idén több amerikai fog meghalni kábítószerek miatt, mint az egész vietnami háború során.

Az elmúlt két évben a bevándorlási hivatal munkatársai 266 ezer büntetett előéletű külföldit tartóztattak le, akik közül 100 ezer testi sértés, 30 ezer szexuális bűncselekmény és 4 ezer gyilkosság miatt volt vádolható vagy elítélt. Az év folyamán amerikaiak ezreit ölték meg brutálisan az országba illegálisan bejutók, és még további ezrek fogják elveszíteni életüket, ha nem cselekszünk azonnal.

Ez egy humanitárius válság – a szív válsága és a lélek válsága.

A múlt hónapban 20 ezer bevándorló gyermeket hoztak be illegálisan az Egyesült Államokba – ami drasztikus növekedést jelent. Ezeket a gyerekeket emberi zálogtárgyként kezelik gonosz coyotok és kegyetlen bandák. Minden harmadik nőt szexuálisan bántalmaznak a Mexikón át vezető veszélyes úton. A nők és a gyermekek a legnagyobb áldozatai ennek a rossz rendszernek.

Ez az illegális bevándorlás tragikus valósága a déli határon. Az emberi szenvedés eme körének akarok véget vetni.

Kormányom részletes javaslatot tesz a Kongresszusnak a határ biztosítására, valamint a bűnöző bandák, kábítószer csempészek és emberkereskedők megállítására. Ez egy hatalmas probléma. A javaslatunkat a Nemzetbiztonsági Minisztérium rendészeti és határőr szakemberei készítették. Ezeket a forrásokat kérik annak érdekében, hogy teljesíthessék küldetésüket és fenntarthassák Amerika biztonságát. Sőt, biztonságosabbá tegyék, mint valaha.

A Nemzetbiztonsági Minisztérium javaslata a kábítószer, fegyver, illegális bandák és sok más csúcstechnológiás felderítését tartalmazza. Ehhez több tisztviselőt, bevándorlási bírót és elhelyezési lehetőséget kérünk annak érdekében, hogy a rendkívül erős gazdaságunk által hajtott törvénytelen bevándorlás gyors növekedésével megbirkózhassunk. A terv tartalmazza továbbá a humanitárius segítségnyújtás és az orvosi segítség iránti igényeket is.

Arra kérjük továbbá a Kongresszust, hogy zárja be a határbiztonsági réseket annak érdekében, hogy az illegális bevándorló gyerekeket biztonságosan és humánusan haza tudjuk szállítani.

Végül, az általános határbiztonság részeként, a rendészeti szakemberek 5,7 milliárd dollárt kérnek a fizikai határzárra. Ami a demokraták kérésére acéloszlopokból és nem betonfalból készül el. Ez a határzár létfontosságú a határrendészet szempontjából. És szakembereink is ezt szeretnék, és erre van szükségük. Ezt diktálja a józan ész.

A határzár költsége nagyon gyorsan meg fog térülni. Az illegális kábítószerek miatti kiadás meghaladja az évi 500 milliárd dollárt – ez jóval több, mint a Kongresszustól igényelt 5,7 milliárd dollár. A határzár költségét közvetetten a Mexikóval megkötött nagyszerű, új kereskedelmi egyezmény is fedezni fogja.

Chuck Schumer szenátor – akit ma este még hallani fognak – korábban többször támogatásáról biztosította a fizikai határzárat, több demokratával együtt. Csak elnökké választásomat követően gondolták meg magukat.

A demokraták a Kongresszusban nem akarják tudomásul venni a válságot. És nem akarják biztosítani bátor határrendészeinknek azokat az eszközöket, amelyekre olyan nagy szükségük lenne annak érdekében, hogy megvédjék családjainkat és nemzetünket.

A szövetségi kormányzat továbbra is egy, és kizárólag egy okból marad zárva: mert a demokraták nem fogják finanszírozni a határrendészetet.

Kormányzatom mindent megtesz, ami a hatalmában áll, hogy segítsen azokon, akiket ez a helyzet érint. De a demokraták számára az egyetlen megoldás az, hogy elfogadják azt a költségvetési törvényt, amely megvédi határainkat és újraindítja a kormányzatot.

A helyzetet egy 45 perces tárgyalással meg lehetne oldani. Ezért hívtam meg holnapra a kongresszusi vezetőket a Fehér Házba. Remélem, hogy felül tudunk emelkedni a politikai pártosságon annak érdekében, hogy szavatoljuk nemzetünk biztonságát.

Egyesek szerint a határzár erkölcstelen. Akkor a tehetős politikusok miért építenek falakat, kerítéseket és kapukat a házaik köré? Nem azért építenek falakat, mert gyűlölik a kintieket, hanem azért, mert szeretik a bent élőket. Az egyetlen dolog, ami erkölcstelen az, ha a politikusok nem tesznek semmit és hagyják, hogy még több ártatlan ember ilyen szörnyűségek áldozata legyen.

Amerika szíve összetört Karácsony másnapján, amikor egy fiatal kaliforniai rendőrt kegyetlenül, hidegvérrel megölt egy illegális külföldi, aki akkor jutott át a határon. Egy amerikai hős életét egy olyan ember rabolta el, akinek nem volt joga országunkban tartózkodnia.

Nap, mint nap értékes életek szakadnak meg olyanok miatt, akik megsértik határainkat. Kaliforniában  a légierő egyik veteránját erőszakolta meg, ölte meg és verte halálra egy kalapáccsal egy hosszú bűnözői múlttal rendelkező illegális külföldi. Georgiában egy illegális külföldit most gyanúsítottak meg a szomszédja megölésével, lefejezésével és feldarabolásával. Marylandben tavaly az MS-13 banda tagjait, akik kísérő nélküli kiskorúként érkeztek az Egyesült Államokba, letartóztatták, miután kegyetlenül megkéseltek és megvertek egy 16 éves lányt.

Az elmúlt néhány év során több tucat olyan családdal találkoztam, akiknek hozzátartozóit az illegális bevándorlás rabolta el. Zokogó anyák kezét fogtam és gyásztól megtört apákat öleltem. Milyen szomorú. Milyen rémes. Sosem felejtem a fájdalmat a szemükben, a hangjuk remegését és a lelküket nyomasztó szomorúságot.

Még mennyi amerikai vért kell kiontani, míg a Kongresszus végre teszi a dolgát?

Azoktól, akik elutasítják a határbiztonsággal kapcsolatos megegyezést, azt kérdezném: Mi lenne, ha a saját gyerekük, férjük vagy feleségük életét vennék el ilyen kegyetlenül és tennék teljesen tönkre?
Minden kongresszusi képviselőnek: Hozzanak törvényt, ami véget vet ennek a válságnak!
Minden polgárnak: Hívják fel a Kongresszust és mondják el nekik végre – évtizedek hallgatása után – hogy védjék meg a határainkat!

Ez a jó és a rossz, az igazság és az igazságtalanság közötti választás. Arról van szó, hogy teljesítjük-e az általunk szolgált amerikai polgárok iránti szent kötelességünket.

Amikor letettem a hivatali esküt, arra esküdtem, hogy megvédem országunkat. És én mindig ezt fogom tenni, isten engem úgy segéljen!

Köszönöm és jó éjszakát!

https://www.breitbart.com/politics/2019/01/08/transcript-president-donald-trumps-oval-office-address-on-the-border-crisis/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése